tiistai 30. syyskuuta 2014

Wake me up when september ends

Viikot kuluu vauhdilla. Huomenna on jo lokakuu. Syksy. Kylmä. Aamuisin saa laittaa jo villakangastakin päälle. Mutta raikkaassa syyssäässä on kiva käydä lenkillä. Löysin toissapäivänä kotinurkilta taas uuden kivan lenkin, jota kävin tänään vielä uudestaan tutkailemassa. Muutama päivä sitten eksyin johonkin military-alueelle, semmonenkin näköjään tässä nurkilla. Piti hilppasta takaisin samaa polkua, ettei kukaan vahingossa ammu mua. :PKoulussa on ollut lepposaa, välillä vähän tylsempää, välillä mielenkiintoisempaa. Usein tuntuu, ettei siellä paljoa vaadita. Tai sitten on vaan Mikkelissä tottunut rankempaan opiskelurytmiin? Välillä jo kaipais jotain kunnon haasteita ja mielenkiintoisia tehtäviä!

Suurin osa opettajista tartteis jonkunlaisen englannin kielikurssin ennen kuin tulee meille pitämään tunteja. Tänään meille kertoi yksi opettaja opintomatkoistaan Palestiinaan neljä tuntia. Aihe ja reissu olivat varmaan todella kivoja, opettajakin tosi herttainen ja varmasti ois kiva kuunnella jos tanskaa puhuisi... Mutta ei suju englanti ei sitten yhtään. Miten voi pitää meille tuntia jos ei edes tiedä sanaa "danger"? Jos jotain kysyttiin häneltä, niin vastasi hitaasti jotain aiheesta ohimenevää, niin että siihen kului 10 minuuttia.

Ne opettajat, ketkä puhuvat hyvää englantia, puhuvat kaikki samalla tavalla. Tässä kuitenkin parodia tanskankielestä yleensä. Kuulette myös miltä heidän englanti kuulostaa. :) Danish language

Tän päivän pelastus oli se, että mun opettaja Mikkelistä tuli pitämään meille tunteja. Tunnit oli tosi kivoja ja tuntui, että koko luokka tykkäs. Huomenna kanssa suomi-tunteja tiedossa! Kiva myös päästä jollekin puhumaan savvoo. :)

Huomenna mennään opettajan kanssa myös kahville... Ja illalla on tiedossa karaokeilta keskustassa. Mä kyllä pidän suuni visusti kiinni, mutta Noor lupasi laulaa!

dinner


Viime perjantaina meillä taas peruuntui koulupäivä. Ja ystäväni Trine tuli tosiaan käymään. Oli ihanaa päästä juttelemaan pitkästä aikaa. Kokkailtiin tortilloja ja höpöteltiin vaan koko päivä, illalla lähdettiin keskustaan syömään ja muutamalle oluselle. Lauantai-päivä käytettiin shoppailuun.
Goodbye "sugarfree Septemper".
Trine toi tuliaisia!Lauantai-illalla menin Olen synttäreille. Luulin, että sillä olisi kylässä vaan äiti perheineen ja äitiä halusinkin nähdä... Mutta paikalla oli myös isä ja isovanhemmat sekä kaksi veljeä. Mutta oli kiva nähdä kaikkia ja vaihdella kuulumisia. Olen äitiin tutustuin, kun oltiin Olen kanssa Turkissa töissä vuonna 2011. Silloin juhlittiin Olen 20-vuotisjuhlia äidin kanssa ja nyt 23-vuotisjuhlia. Olella oli hirveästi koulujuttuja, joten hän ei lähtenyt meidän kanssa ulos lauantaina.Minä lähdin "team Hollannin" kanssa ulos. Suunnattiin Guld hornene-baariin, jossa pojat ottivat osaa oluen juonti-kilpailuun. Jos juo 10 puolen litran olutta illan aikana saa nimensä kultalaatalla seinälle. Vaikuttaa hauskalta ja on itseasiassa halvempaa kuin sama määrä olutta yksitellen. Ostin kuusi olutta ja maksoin saman verran niistä.

Tom ja NoorMieke ja meitsieIlta oli todella hauska ja tanssittiin aamuun asti. Vuoronperään tytöt läksivät jonkun matkassa kotiin. Kun viimein läksin kotiin, en saanut taksia ja piti kävellä kotiin 2km. Siinä vaiheessa tunsin itseni maailman yksinäisimmäksi ihmiseksi kun tallustin kotia kohti. ET phone home!


Sunnuntaina pääsin vasta illalla sängystä ylös ja Noor kokkasi mulle ja Hollannin perheelle kurpitsakeittoa. Hyggeligt.

Just ennen ku sormesta lähtee pala

Ostin hupparin torstaina. Kadotin sen samana iltana, enkä oo ollu edes poistunu koko talosta.
Oon kääntäny koko talon ympäri ainakin kolme kertaa ja siivnnu joka paikan...
Mut se on hukassa. wtf?


Nykyään kuuntelen vaan näitä : Nik & Jay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti