lauantai 30. elokuuta 2014

Keilaten viikonloppuun


Taas on viikonloppu. Nää viikot kuluu tosi nopsaan. Päivät koulussa on onneks kuitenkin kivan lyhyitä ja suht iisejä. Keväällä mulla oli Mikkelissä niin rankka opiskelurytmi, et tää tuntuu melkein lomailulta siihen verrattuna.

Meillä oli tällä viikolla kaks suomalaista opettajaa Savonian ammattikorkeakoulusta luennoimassa ikääntymisestä. Musta oli jotenkin niin siistiä saada pari suomalaista opettajaa tänne! Niiden tapa opettaa oli mulle jotenkin helpompi omaksua kuin muiden opettajien. Vaikken osaakkaan eritellä mitä ne teki erilailla. Torstaina meillä oli pitkä päivä Suomi-opettajien kanssa ja keskellä päivää pidettiin liikuntatunnit. Tarkoitus oli kokeilla eri liikkumismuotoja mitä vanhusten/vammautuneiden kanssa voi tehdä. Piti kävellen pelata sählyä. Right. Verenmaku suussa juostiin pallon perässä. Tai oikeestaan hernepussin perässä. Mut hauskaa se oli! Miksei meillä ole pakollista liikuntaa Mamkissa?

Yks tosi magee juttu on se, että näilläkin on täällä netissä koulun sivut, mihin pääsee omilla tunnuksilla kirjautumaan. Siellä lukee omat kurssit, materiaalit jne. Ennen tunnin alkua on laitettu powerpointit kurssin sisällöstä ja sen voi avata koneella tunnilla. Mutta sitten niihin dioihin voi kirjottaa muistiinpanoja alapalkkiin, jos haluaa jotain lisäillä! Siis onhan meilläkin noita powerpointteja koulussa, mutta ei oo käyny mielessäkään,et vois noin kätevästi kirjottaa muistiinpanoja. Ite oon tulostanu etukäteen matskut ja kirjotellu niihin. On ihan normaalia täällä, et jokaisella on oma tietsikka koulussa mukana. Kuin kätsää!
Nää opettajat oli myös kuuntelemassa mun esitelmää Suomesta ja kehui sitä mulle hirveästi. Kiva saada positiivista palautetta. :)

Maanantaina ollaan menossa vierailemaan erilaisissa vanhainkodeissa. Haastatellaan asukkeja ja tehdään siitä sitten esitelmä. Meidän ryhmä menee "Elderly home from the future"... Minkäköhänlainen futurama-tyylinen vanhainkoti meitä siellä odottelee. Mielenkiinnolla oottelen!

Puistossa 
Norjan tytöt June ja Marita


Sataman puistossa kuuntelemassa Hardcell-musaa torstaina. Ei ihan meitsin makuun mut aurinko oli. :)


Viinisiepot :)
Terassin lämpölamput hohkas punaista väriä 
Mieke ja Malene

Marita ja Noor oli meidän keilausmestarit :)


Eilen mentiin meidän ryhmän kanssa keilaamaan ja syömään kiinalaiseen. On kyllä kiva, että tehdään juttuja yhdessä. Keilaus oli haastavaa. Välillä tuli säkällä täyskaato ja seuraavalla en osunu yhteenkään keilaan. :) Safkan jälkeen käytiin kaakaolla ja sitten toisessa paikassa happy houerin drinksuilla ja pelaamassa yhtä lautapeliä. Mun kaverit Ole ja toinen opasystäväni Simone tuli kanssa. Kiva, et ne tykkää hengailla meidän kanssa myös. :) Tytöt lähti vielä humpalle aamuun asti, mut meikä lähti bussilla kotiin. Ei vanha jaksa. Ja tarkoituksena oli mennä salille nyt aamusella, mut onki aika kipee olo. Tääl on nyt tällä viikolla ollu jonkunlainen music festival. Joka ilta satamassa ollu dj popittamassa musaa ja eilenki joku soitteli kitaraa meidän vieressä. Hirveesti porukkaa liikenteessä. Torstaina oli varmaankin viimeinen päivä kesää, koska oli yks kaks tosi lämmin. Varmaan yli 25 astetta. Perjantaina oltiin ku eri maassa, kun oli harmaata, kylmää ja vettä satoi.

Simonen kanssa terassilla


Paikallista street arttia
Koriskenttä
Kävelin kotiin keskustasta, koska oli niin huikee keli


Ostettiin salikortit Mieken kanssa Fitness Worldiin ja ollaankin jo pari kertaa käyty siellä. Keskiviikkona mentiin sinne illalla ja torstaina kuudelta aamulla ennen koulua. Mieke sanoi, et ens viikolla mentäs joka päivä ennen koulua. Hullun hommaa! Toivotaan et meitsin huonot nivelet kestää tätä menoa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti