tiistai 26. elokuuta 2014

Positiivinen tuulahdus Tanskasta!

Tervehdys! On vähän ollu kiirettä niin ei oo oikein kerenny päivittelemään tänne mitään.
Olen kanssa lounaalla syömässä lohta

Meillä oli tänään esimmäinen esitelmä, jota oon nyt pari päivää väsäillyt. Piti muiden samasta maasta olevien kanssa esitellä oma kotimaa, koulu ja oma itsensä. Tanskalaisia oli ryhmässä kuusi, norskeja kaksi, hollantilaisia kolme ja minä olin siis yksin. Ajattelin paneutua työhön oikein kunnolla, koska teen yksin ja tykkään olla tunnollinen. Kerroin kaiken maan ja taivaan välillä suomalaisista ja meidän kulttuurista. Kaljakellunnat, avantouintikisat, mämmin syömisestä, suomalaisesta terveydenhuoltojärjestelmästä, sodista ja näytin mamkin esittelyvideot (kiitos tuutorointien)... Mun mielestä esitelmä meni tosi hyvin, muistin kaiken vielä ilman muistiinpanoja. Mut ainoo mitä opettaja sanoi esitelmän jälkeen oli et "pitää opetella katsomaan kelloa", koska mun esitelmä vahingossa venähti puolen tunnin mittaiseksi. Loppupäivän olin sitten ihan kiukkuinen, koska suurta työpanosta ei näköjään kukaan arvostanut. :(

Salaattibuffan lounas Mieken kanssa yks päivä cityssä
Koulun jälkeen toiset tytöt lähti norjan tyttöjen luo, kaupungille sekä syömään, mutta itse tulin kotiin keskustan kautta. Koitin käydä järkkäilemässä tanskalaista kännykkäliittymää, mitä ei näköjään saa jos ei ole jotain tanskalaista henkilöturvatunnusta. Ainoastaan prepaidin voi hommata. Kävin myös baarissa missä oltiin perjantaina, etsimässä takkia jonka lainasin yhdelle meidän luokan tytölle. Se hukkas sen. Eikä se ollu ainakaan siinä baarissa. En kyllä enää lainaa ikinä mitään kellekään täällä. Ainakaan baariin.

Malene ja minä
A little bit of everything
Perjantaina pidettiin tapasilta meillä meidän kurssilaisten kanssa. Kaikki toi jotain tapasta ja olikin kyllä tosi hyvää! Muutenkin oikein mukava ilta. Itse tein espanjalaista munakasta. Ole kavereineen tuli meille kanssa. Lähdettiin tosiaan kaupungille porukalla illemmalla.

Aalborgissa on 64 baaria! Käytiin kolmessa. Aika hurja oli meininki! Ens kerralla tosiaan pitää lähteä ilman takkia, koska täällä ei ole narikoita. Korkkarit varmaan myös voi jättää kotiin jos haluaa kunnolla tanssia. Tai vaikka pöydällä pomppia. Koroilla oli vaikeaa :) Narikoiden lisäksi  yöelämästä puuttuu taksitolpat ja taksijonotusysteemi. Kyllä arvostus kasvaa pikku juttuja kohtaan mitä Suomessa on! Meillä kesti varmaan lähemmäs tunti saada taksi Noorin kanssa.


Baarikuvaaja halus meistä foton
Ole halus et vältsittä otetaan tämmöset. Widow-makerit nimeltään.
Jatkettu long island ice tea.
Kaks yhden hinnalla, eli vähänku rahaa laittais pankkiin! :)
Sunnuntaina käytiin leffassa kattomassa Lucy
Salille menossa
 Mitä muuta Tanskassa ei ole mitä Suomessa on? Maustettu soodavesi. Rasvaton ruokakerma. Maustettu levite (Ois sopinu niin passelisti tän päiväseen sosekeittoon). Ehkä näiden asioiden kanssa pystyn elämään... Mutta kouluruoka on iso miinus. Jengi tuo täällä eväät kouluun. On mikrot, jääkaapit ja vedenkeittimet. Koulusta voi ostaa myös lämpimän ruuan, mutta valinnan varaa on tosi vähän eikä edes myyjä tienny mitä ne sisältää. Ruoka maksetaan painon mukaan. Mutta tosiaan yhden kokeilukerran jälkeen luulen kyllä tuovani vastedes eväät kouluun. Kahvikin on tosi pahaa, ties kuinka kauan termarissa seisonut...

Oon positiivinen tänään, huomaatteko :) Pitää koittaa keksiä mitä täällä on mikä Suomesta puuttuu.

Mutta pakko sanoa, että kyllä meillä Mamkissa on asiat hyvin. Kolme erilaista raflaa, missä on opiskelijaystävälliset hinnat, mahdollisuus lainata koululta pyörä, kuntosali, tulostusmahdollisuus... Välillä pitää mennä kauas, että näkee lähelle. Vai miten se meni.


Oon kyllä viime aikoina huomannut erilaisuuksia myös hollantilaisen ja suomalaisen kulttuurin välillä. Siellä on varmaan taloissa viileämpi sisällä, koska heti kun silmä välttää on täällä ikkuna auki. Itse haluaisin laittaa kaikki patterit päälle. Välillä olen laittanutkin, mutta kappas keppanaa joku on kääntänyt ne kiinni, heti kun silmä välttää. Kenkiä siellä näköjään pidetään sisällä. Ei mattoja lattialla.

Mut yks juttu mikä ärsyttää ehkä eniten on se, että jääkapista
Osaaks hollantilaiset teidän mielestä syödä tortilloja oikein?
Ne kaikki söi näin!
heitetään eiliset ruuat seuraavana päivänä pois.
Tehtiin torstaina tortilloja. Perjantaina innoissani ajattelin tekeväni yhden lounaaksi, koska jauhelihaa jäi justiinsa yhden verran, mutta se olikin jo roskissa, kun pääsin kotiin asti. Siitä kyllä sanoin, eikä Noor olekaan sen koommin heittänyt mitään jääkaapista pois. Äsken tein tosiaan sosekeittoa perjantain tapasillan vihannesjämistä. Ihan hyviä oli! Tykkään kyllä mun kämppiksestä tosi paljon, don't get me wrong :) Vois olla joku hirvee kämppis joka ei siivoo tai käy suihkussa... 

Maisemia lenkiltä kohti lentokenttää.
Tän jälkeen olikin kolmen kilsan mittanen asfalttisuora.


Salilla tai lenkillä oon käyny melkein joka päivä. Onneks moni kurssikaveri on urheilufriikki niin se tarttuu. Katotaan kestääkö tän kolme kuukautta :) Ei muuten saatu salikorttidiilejä tehtyä, koska puuttuu se samainen tanskalainen henkilönumero mikä puhelinkortin kanssakin uupuu. Pistää vihaks!


Etana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti